onsdag 8. desember 2010

Myke mintstenger.

Så lenge jeg kan huske har jeg lagd slike myke mintstenger til jul.
De er enkle å lage og smaker helt fortrefelig :)
Myke minstenger.

50 gram hvetemel
1dl melk
1/5 kg melis
4-8 dråper peppermynte Etter smak. (fåes kjøpt på apotek og div hobbybutikker)
100 gram kokesjokolade (1plate)
25 gram delfiafett
1 pose kokkosmasse.
-
Ha melk og mel i en tykkbunnet kjele.
Varm opp under omrøring på svak varme til en tykk masse som slipper kjelebunnen. AVKJØL.
Bland i melisen og peppermyntedråper.
Bland godt sammen til en jevn klumpefri masse.
Rull ut til en lillefingertykk stang, del denne i ca 4cm lange biter.
Smelt sjokoladen og delfiafettet.
Avkjøl sjokoladen litt mens du heller kokkosmasse i en skål.
Ta en mintpinne og dekk den med sjokolade.
La den renne av litt før du legger den i kokkosmassen.
Legg mintpinnen på bakepapir og gjennta til du er ferdig.
Legges over i glass eller boks.
Må lagres kjølig.

1 kommentar:

Tone sa...

Mmmm, deilig! :)
Sånne har jeg også laget i dag, bare jeg laget e som små kuler.